Hoe onderhoud ik een sedumdak?

Een sedumdak vereist over het algemeen weinig onderhoud. Regelmatig inspecteren en verwijderen van onkruid, het controleren op beschadigingen en het schoonmaken van de waterafvoer zijn belangrijke onderhoudstaken. Daarnaast kan het nodig zijn om in droge periodes water te geven. Het is raadzaam om periodiek een professionele dakdekker te raadplegen voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Denk […]

Kan een bestaand dak worden omgebouwd tot een sedumdak?

Ja hoor, meestal kun je een bestaand dak veranderen in een sedumdak. Maar voordat je dat doet, moet je goed kijken of het dak sterk genoeg is en het gewicht van het sedumdak kan dragen. Soms moet je zelfs extra aanpassingen aan de structuur doen, zodat het dak stevig genoeg is.

Wat kost een sedumdak?

De kosten van een sedumdak zijn afhankelijk van de grootte van het dak en het type sedumdak waar u voor kiest. Ga voor een gespecialiseerde dakdekker en verzeker uzelf van een correcte uitvoering van de werkzaamheden. U kunt ons altijd bellen voor een gratis dakinspectie en offerte!

Hoe lang gaat een sedumdak mee?

U kunt ervan uit gaan dat een nieuw aangelegd sedumdak zo’n 40 tot 50 jaar meegaat. Afhankelijk van het type dakbedekking dat onder het sedumdak ligt, kan het dak zelfs nóg langer meegaan. 

Welke dakbedekking kan onder een sedumdak?

Deze soorten dakbedekking zijn geschikt voor een sedumdak: Bitumen dakbedekking Betondaken EPDM Platte daken zijn uiterst geschikt voor sedumdaken, maar ook daken met een helling tot 45 graden kunnen voorzien worden van een mooi groendak.

Wanneer sedumdak aanleggen?

Het meest ideale seizoen om een sedumdak aan te leggen is de lente. In deze periode zijn de vetplantjes in een groeispurt en zul je dus direct resultaat zien. Bovendien vangt het groendak in deze periode genoeg water op van de regen, waardoor het vochtig blijft. 

Hoe wordt een sedumdak geïnstalleerd?

De installatie van een sedumdak begint met het plaatsen van een wortelwerend membraan om de dakbedekking te beschermen. Daarna wordt er een substraatlaag aangebracht waarin de sedumplanten kunnen wortelen. Vervolgens worden de sedumplanten op de substraatlaag geplaatst en ingewassen. Het is raadzaam om een professionele dakdekker in te schakelen voor de installatie om een goede […]