Schoorsteen renovatie

Groenhart Dakwerken streeft ernaar uw probleem zo snel mogelijk op te lossen.
 Bij spoedgevallen raden wij u aan telefonisch contact op te nemen.

Dakpannen vervangen hebben te maken met alle invloeden van buitenaf. Als buitenste beschermlaag van het dak, heeft de dakpan veel te voorduren. Na tientallen jaren wind, regen, hagel, vorst en zonlicht verslijt een dakpan. De dakpan kan poreus worden, scheuren of verplaatsen. Ook kunnen de panlatten of het dakbeschot na verloop van tijd gaan rotten door vocht. Niet alleen zijn deze belangrijk voor het lekvrij houden van uw dak, ook de gehele dakconstructie komt dan in gevaar.

Losliggende dakpannen kunnen naast lekkages veroorzaken ook erg gevaarlijk zijn. Het is belangrijk op tijd uw dakpannen te herstellen of vervangen, om schade binnen in huis te voorkomen. Groenhart Dakwerken bekijkt bij elke vrijblijvende dakinspectie uiteraard ook zorgvuldig naar de dakpannen, en het houtwerk. Meestal is het niet nodig om alle dakpannen te vervangen omdat er meestal maar schade is aan een aantal pannen. Dit kan u veel kosten besparen.

dakpannen vernieuwen

Betonpannen

Zo heb je de “sneldekkers” oftewel betonpannen. Deze dakpannen zijn niet alleen een goedkope optie, maar zijn ook nog eens beter voor het milieu. Bij het maken van deze dakpannen wordt er aanzienlijk minder CO2 uitgestoten. Ook scheuren deze dakpannen minder snel omdat ze minder inkrimpen en uitzetten door weersomstandigheden.

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen worden gemaakt van rivierklei. Ze hebben vrijwel altijd de herkenbare oranje kleur. Deze pannen zijn dus een natuurproduct en passen prima bij een klassieke stijl. 

Geglazuurde dakpannen

Geglazuurde dakpannen zijn ook gemaakt van keramiek, met daaroverheen een glazuurlaag. Hierdoor glanzen ze meer en zien ze er authenthiek uit. De geglazuurde dakpannen beschermen ook tegen mosvorming en zullen op den duur langer meegaan omdat er minder makkelijk vocht doorslaat. 

Wacht niet te lang: neem contact op met een van onze specialisten, Groenhart Dakwerken vervangt uw dakpannen graag!

Bel: 06 107 233 93