Bitumen dakbedekking

Groenhart Dakwerken streeft ernaar uw probleem zo snel mogelijk op te lossen.
 Bij spoedgevallen raden wij u aan telefonisch contact op te nemen.

Bitumen wordt gebruikt voor platte en licht-hellende daken. Het wordt ook wel dakleer genoemd. Heeft u een dakkapel of een garage? Dan is hier hoogstwaarschijnlijk bitumen voor gebruikt. Bitumen is sterk en duurzaam materiaal dat gemiddeld zo’n 20 jaar uw dak lekdicht houdt. Onze specialisten beschikken over de kennis om het dak nog duurzamer te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld een groen sedumdak aanleggen die het Bitumen beschermt tegen UV straling en andere weersomstandigheden. Zo profiteert u optimaal van uw dak.

bitumen dak laten leggen

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen is een enorm sterk materiaal dat al tientallen jaren wordt gebruikt om daken mee te plakken. Een overgroot deel van de platte daken in Nederland zijn voorzien van een bitumen dakbedekking. Het materiaal zorgt ervoor dat het dak waterdicht wordt gemaakt en zodoende beschermd wordt tegen lekkages. Het werd vroeger al gebruikt om schepen waterdicht te maken, dus u kunt zich zo voorstellen dat dit materiaal ijzersterk is en bestand tegen alle weersinvloeden. Een bitumen dak is een van de meest voordelige opties als het op dakbedekking aankomt. 

Dit doen onze vakkundige dakdekkers door het bitumen te verhitten met een brandmethode die er voor zorgt dat het bitumen over de gehele oppervlakte hecht. Bitumen wordt namelijk vloeibaar bij hoge temperaturen en vult zo alle mogelijke lekkage punten. Hierdoor bent u gegarandeerd van een lekkagevrij dak.

Alles doen we uiteraard in overleg met u en samen komen we tot de best passende oplossing.

bitumen dakbedekking voorbeeld
bitumen dakbedekking leggen

Wanneer bitumen dak vervangen?

Eens in de zoveel tijd is het nodig om het bitumen dak te vervangen. Dit ligt aan de staat van de bitumen. Als de bitumen dakbedekking poreus wordt of ergens begint te lekken, dan wordt het tijd om de bitumen te vervangen. Een dak dat met name wordt blootgesteld aan de zon, zal eerder aan vervanging toe zijn dan een bitumen dak dat veelal in de schaduw staat. Ook bepaalt het type dak de status van uw bitumen. Een plat dak vraagt namelijk wat meer aan onderhoud dan andere typen daken. Dit komt omdat een plat dak minder goed regen en vuil af kan voeren. 

De makkelijkste manier om uw dak te vernieuwen is door er een nieuwe laag bitumen overheen te branden. Deze manier is tevens ook de voordeligste optie, aangezien je op deze manier bespaart op sloop- en stortkosten.

Dakleer reparatie of vervanging

Bij de dakinspectie die onze specialisten uitvoeren, controleren wij of uw bitumen dakbedekking nog in goede staat is. Wanneer dit niet het geval is, loopt u risico dat er water onder uw dakbedekking terecht komt en zo een lekkage veroorzaakt. Groenhart Dakwerken kan een heel nieuw bitumen dak aanleggen of plaatselijke reparaties uitvoeren.

Dit doen onze vakkundige dakdekkers door het bitumen te verhitten met een brandmethode die er voor zorgt dat het bitumen over de gehele oppervlakte hecht. Bitumen wordt namelijk vloeibaar bij hoge temperaturen en vult zo alle mogelijke lekkage punten. Hierdoor bent u gegarandeerd van een lekkagevrij dak.

Alles doen we uiteraard in overleg met u en samen komen we tot de best passende oplossing.

Soorten Bitumen dakbedekking

Groenhart Dakwerken kan vele soorten Bitumen dakbedekking aanleggen of repareren. De meeste mensen hebben een zwart bitumen dak, maar u kunt ook kiezen uit vele verschillende kleuren zoals wit, rood of groen. Witte dakbedekking is bijvoorbeeld een goede optie als u de ruimte koeler wilt houden omdat het minder zonlicht opneemt. U kunt zelfs kiezen voor een zogenaamd groen dak. Hierbij wordt een soort vetplant, genaamd sedum gebruikt. Dit ziet er niet alleen heel mooi uit, maar heeft ook vele voordelen. Als u hier meer over wilt weten, ga dan naar onze pagina: Sedum daken aanleggen.

Onderhoud van een bitumen dak

Zodra u het bitumen dak heeft laten vervangen of repareren, dan wilt u er natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Met deze tips kunt u uw bitumen dakbedekking zo lang mogelijk behouden:

1. Voer eens per jaar een dakonderhoud uit

Middels een jaarlijks dakonderhoud kunt u de status van het dak in de gaten houden en door een jaarlijkse reiniging en verwijdering van mos en alg, profiteert u langer van uw bitumen dakbedekking. Laat bij een plat dak bij voorkeur twee keer per jaar een inspectie uitvoeren, omdat dit type dak kwetsbaarder is dan andere typen daken. 

2. Leg kiezels of grind op uw dak

Uw dak slijt sneller door zonlicht, mos en alg en daarom is het aan te raden om uw dak te voorzien van kiezels of grind om het daartegen te beschermen. Zo gaat het dakleer een stuk langer mee.

Bitumen dakbedekking reparatie of aanleg door Groenhart Dakwerken

Heeft u een bitumen dak dat u gecontroleerd wil hebben, of wilt u bitumen dakbedekking laten aanleggen of repareren? Neem gerust contact met ons op! Vele tevreden klanten gingen u al voor. Heeft u vragen over een bitumen dak of wilt u een afspraak maken? Bel gerust! Wij helpen u graag met uw dakproblemen. 

We zijn elke dag bereikbaar op:

06 107 233 93

Veelgestelde vragen over bitumen dakbedekking

 • Wat is de levensduur van een bitumen dak?
  Een veelgestelde vraag is: hoe lang gaat een bitumen dak mee? Over het algemeen kan een bitumen dak zo’n 30 jaar mee gaan. Dat is echter afhankelijk van een aantal factoren: het type dak, de stand van de zon, onderhoud van het dak en de kwaliteit van de bitumen. Bij Groenhart Dakwerken werken we uitsluitend met de beste kwaliteit bitumen en zorgen wij ervoor dat uw dak zo lang mogelijk meegaat door u daarnaast van passend advies te voorzien.
 • Wat zijn de kosten voor een bitumen dak?
  Een bitumen dak is een van de meest voordelige dakbedekkingen die u kunt kiezen. De hoogte van de bitumen dakbedekking kosten is afhankelijk van het materiaal dat u kiest en de grootte van uw dak. Bovendien is het ook nog de vraag of uw dak helemaal vervangen moet worden, of de bitumen nieuw gelegd wordt, of dat er slechts reparaties nodig zijn. Wilt u een reële inschatting van de kosten voor een bitumen dak? Neem dan contact met ons op.
 • Kan bitumen dakbedekking gerepareerd worden?
  Ja, bitumen dakbedekking kan gerepareerd worden. Kleine beschadigingen, zoals scheurtjes of blazen, kunnen meestal gerepareerd worden met behulp van bitumen reparatieproducten. Bij grotere schade kan het nodig zijn om een professionele dakdekker in te schakelen voor een reparatie of vervanging van de beschadigde delen.
 • Is bitumen dakbedekking geschikt voor alle klimaten?
  Ja, bitumen dakbedekking is geschikt voor verschillende klimaten. Het is bestand tegen zowel warme als koude temperaturen en kan goed omgaan met de uitzetting en krimp die optreden als gevolg van temperatuurveranderingen.
 • Hoe kan ik mijn bitumen dakbedekking onderhouden?
  Om uw bitumen dakbedekking in goede staat te houden, is periodiek onderhoud essentieel. Dit omvat regelmatige dakinspecties, het verwijderen van vuil en bladeren, het controleren op beschadigingen en het tijdig uitvoeren van eventuele dakreparaties. Laat dit doen door een ervaren specialist zoals de mannen van Groenhart Dakwerken.

DIRECT EEN AFSPRAAK MAKEN VOOR UW​Bitumen dakbedekking